Verschillende soorten isolatie voor daken

Warme lucht stijgt op, dat weten de meeste mensen wel. Onder andere luchtballonnen maken daar gebruik van. In woningen is dat – op kleinere schaal – precies hetzelfde. De lucht die door de centrale verwarming wordt verwarmd, stijgt op en probeert dus zo hoog mogelijk terecht te komen. Wanneer een dak niet goed geïsoleerd is, zal de warmte het huis via het dak verlaten. Het is daarom belangrijk om het dak goed te laten isoleren. Op die manier gaat er veel minder warmte verloren. Dat is niet alleen beter voor de energierekening, maar verhoogt ook sterk het comfort in de woning.

Deze soorten dakisolatie zijn er

Onze ervaren dakdekkers zetten op een rijtje welke soorten dakisolatie er zijn. Door hun ervaring weten zij precies welke soorten dakisolatie voor welke situaties het meest geschikt zijn.

Glaswol

dakisolatie Totaal Bouw BuysEen veelgebruikt materiaal om mee te isoleren, is glaswol. De isolatieplaten die hiervan gemaakt zijn, zijn soepel en daardoor gemakkelijk te verwerken. Bovendien zijn ze erg geschikt om ongelijkmatige ondergronden mee te isoleren. Vooral voor zadeldaken worden ze daarom vaak gebruikt. Glaswol zorgt niet alleen voor een goede thermische isolatie, maar biedt ook goede eigenschappen voor geluidsisolatie. Door de lossere structuur kunnen de platen gemakkelijk tegen elkaar worden aangedrukt en kan het oppervlak dus nauwsluitend worden geïsoleerd.

Isolatieplaten

Er zijn diverse soorten isolatieplaten in omloop die voornamelijk verschillen in de mate van isolatie. Voor elk budget is er dus wel een specifiek soort isolatieplaat te vinden.

PUR schuim

Wanneer het niet goed mogelijk is om platen isolatie of glaswol te plaatsen, kan het een optie zijn om PUR schuim in te spuiten. Dit materiaal kan door zeer kleine openingen worden gespoten en zal na het uitspuiten zeer snel in volume toenemen. Daardoor komt het tot in de kleinste kiertjes en zorgt het voor een goede isolatie.

Uiteraard kan Totaal Bouw Buys u voorzien van helder advies op maat en u een effectieve oplossing aanbieden. Neem daarom vandaag nog contact met ons op!

Waarom kiest u voor Totaal Bouw Buys?

Directe oplossing

U kunt bij ons terecht voor diverse klussen in of rondom uw huis. Wij verrichten zowel grote als kleine opdrachten en zorgen direct voor een oplossing.

Uitstekende service

Bij ons betaalt u een scherpe prijs voor maatwerk. Daarnaast bieden wij u een uitgebreide service waarbij de klant altijd op nummer één komt te staan.

Advies op maat

Indien er problemen zijn m.b.t. onze werkzaamheden kunt u ons altijd bereiken. Wij streven naar 100% klanttevredenheid en geven elke klant advies op maat.