Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen voordelen

Er zijn tegenwoordig tal van soorten dakbedekking beschikbaar. Misschien ziet u door de bomen het bos niet meer. Het kan immers lastig zijn om uit te vinden welke soort dakbedekking nu eigenlijk voor uw situatie het beste is. Gelukkig zijn er onze experts op het gebied van dakbedekking om de diverse soorten dakbedekking voor u op een rijtje te zetten.

Deze soorten dakbedekking zijn er

Wanneer we het hebben over daken van huizen, kunnen er grofweg twee categorieën worden gemaakt. Enerzijds zijn er schuine daken en anderzijds zijn er platte daken. Voor platte daken wordt vaak gekozen voor EPDM en Bitumen als materiaal voor dakbedekking.  EPDM is een synthetisch (kunstmatig) rubber en erg duurzaam: het kan wel een halve eeuw meegaan. Voordeel is dat het zonder gasbrander gelegd kan worden. Bitumen moet wel met gasbrander gelegd worden; daarmee worden de diverse stroken aan elkaar gelijmd. Bitumen gaat veel minder lang mee en moet na zo’n 15 jaar vervangen worden.

DakbedekkingVoor schuine daken is het pannendak het meest bekende, al worden er tegenwoordig steeds meer zinken daken gebruikt omdat deze de woning een meer stijlvol uiterlijk geven. Dakpannen liggen erg stevig op daken en zijn in tal van kleuren en maten verkrijgbaar. Voor ieder die eens wat anders wil, zijn zinken daken verkrijgbaar. Zink gaat ook lang mee, vereist iets meer onderhoud maar ziet er wel weer stijlvoller – en unieker! – uit.

Uiteraard zijn er voor de diverse soorten dakbedekking weer bijpassende dakgoten. Bij pannendaken wordt veelal gekozen voor kunststof of zinken dakgoten; bij een zinken dak komt uiteraard een zinken dakgoot goed tot zijn recht.

Wanneer dak vervangen?

Uiteraard is een dak niet direct na zijn economische levensduur versleten. Afhankelijk van het gepleegde onderhoud en de omstandigheden die het dak te verduren heeft, kan het dak korter of langer meegaan. Wanneer u onderhoud door Totaal Bouw Buys laat uitvoeren, houden onze ervaren dakdekkers uiteraard de staat van het dak in de gaten.

24/7 bereikbaar voor het verhelpen van dakproblemen!

Waarom kiest u voor Totaal Bouw Buys?

Directe oplossing

U kunt bij ons terecht voor diverse klussen in of rondom uw huis. Wij verrichten zowel grote als kleine opdrachten en zorgen direct voor een oplossing.

Uitstekende service

Bij ons betaalt u een scherpe prijs voor maatwerk. Daarnaast bieden wij u een uitgebreide service waarbij de klant altijd op nummer één komt te staan.

Advies op maat

Indien er problemen zijn m.b.t. onze werkzaamheden kunt u ons altijd bereiken. Wij streven naar 100% klanttevredenheid en geven elke klant advies op maat.